Masterclass: De Kunst van het Nietsdoen

Als geboren boerendochter en getogen kunstproducent en -programmeur ben ik een enorme ‘doener’. De ultieme uitdaging voor mij was dus stilstaan, niets doen. En omdat ik voor het schrijven van mijn post-graduate paper zo ver mogelijk uit mijn comfortzone wilde gaan werd dat mijn thema. In mijn eigen proces ontdekte ik dat er wondertjes gebeurden als ik voor mijn eigen gevoel ‘niks deed’. Dat heb ik onderzocht en dat heeft me getransformeerd. Ik ontdekte opnieuw de rijkdom van eenvoudig samenzijn, van naar binnen keren, naar intimiteit en spiritualiteit. De wereld hielp me een handje, want vlak voor mijn paper klaar was kwam de eerste lockdown en werden we allemaal gedwongen om te vertragen.

In mijn sessies met cliënten ontstond meer rust, meer ruimte, meer sensitiviteit. Het was, en is nog steeds, prachtig. De simpelste dingen hadden vaak het grootste effect. Met ons denken maken we alles vaak nodeloos gecompliceerd. Het pure erkennen en toelaten van gevoelens is een stadium dat makkelijk overgeslagen wordt op de weg naar expressie en transformatie.

In februari 2022 gaf ik naar aanleiding van mijn paper een masterclass aan collega-fysieke psychotherapeuten van het Netherlands Institute of Core Energetics (NICE).
Een greep uit de reacties van de deelnemers:
‘Niets werd iets!’
’Niets doen en dan kan alles!’
’Dank voor de diepgang’.

De masterclass De Kunst van het Nietsdoen geef ik regelmatig (hou de website in de gaten voor nieuwe data), maar is ook te boeken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.