Actueel


MEI 2020

DE WERELD STOND STIL
Het motto van mijn werk, dat je hierboven ziet, hebben we ongewild allemaal in de praktijk gebracht in de afgelopen periode. Alles was anders, iedereen moest uit die comfortzone komen, ikzelf ook. Twee maanden veel thuis zijn, communiceren via videobellen, alleen de straat op voor de hoognodige boodschappen en af en toe een frisse neus halen in het Westerpark, of, als het te druk was in het park, een rondje Sloterdijk op de fiets. Het was een beproeving en een verademing tegelijk, een paradox die mij in veel opzichten goed heeft gedaan: meer rust, een schoon en opgeruimd huis, meer gemeenschapsgevoel in ons pand, maar ook in de grote wereld, goed eten, lekker veel lezen en ook veel schaamteloos nietsdoen! Ik prijs me gelukkig dat ik in de weekenden naar het bos en de moestuin bij het huis van mijn vader kon. Daar kon ik onbekommerd een hele dag buiten bezig zijn en hoefde ik niet slalommend over straat om die 1,5 m in stand te houden. Gelukkig ging de lente gewoon haar uitbundige gang en brachten de bloesems, de langzaam groen wordende bomen en het eten van de eerste rabarber en jonge sla troost, verlichting en vertrouwen.

SESSIES
Mijn actieve werk in de kunsten heeft in deze periode grotendeels stilgelegen, maar ik heb wel wat projecten kunnen afronden en onderzoek kunnen doen voor het volgende.
Gelukkig kon ik met een aantal van mijn therapiecliënten contact onderhouden via mijn computerscherm of de telefoon. Met anderen liep ik een uur in het Westerpark, en sommigen zag ik gewoon even niet. Afgelopen week ben ik weer begonnen met live-sessies. Eén op één in een ruime, goed geventileerde en ontsmette ruimte, met inachtneming van de 1,5 m afstand. Het heeft me verbaasd hoe goed sessies kunnen werken via videobellen, maar live is toch het fijnst, ook al moeten we vanaf nu een paar regels in acht nemen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

ADEMEN, BEWEGEN, BEVRIJDEN, VERBINDEN…. ZEKER NU!!
Voor sommige mensen was de afgelopen periode een periode van rust, van verdieping van het contact met de kleine kring van huisgenoten, van saamhorigheid en solidariteit. Veel mensen kwamen erachter dat het ‘normale’ tempo van ons leven veel te hoog ligt, dat het belang van onze to-do-lijstjes heel relatief is. Veel mensen ontdekten opnieuw hun creatieve, culinaire en sociale talenten.

Maar voor veel mensen was het ook een spannende, verwarrende periode met veel onzekerheden, angsten en confrontaties. Vooral confrontaties met het zelf, met de vaste meningen, overtuigingen en gewoontes. Gevoeligheden kwamen genadeloos aan het licht. Mensen zijn gewoontedieren, we denken niet meer over na en heel veel zaken die ‘normaal’ zijn. Dat was ineens allemaal anders en dat kan angsten, onrust en stress veroorzaken. Ik was blij dat ik op afstand toch een aantal mensen in deze periode heb kunnen begeleiden. Ik hou van mijn werk en elke sessie die ik geef brengt me veel voldoening. Onder Aanbod kun je zien wat de mogelijkheden zijn voor de komende periode.

Wil je meer weten? Bel of mail me!
Wellicht tot binnenkort, en blijf gezond!

Riet Mellink